КУРТОНИТЕ ЛОЛЕК И БОЛЕК ЗАЕДНО СО МЕЧКАТА ОД ПЕШТЕРАТА ЛАЖАТ СУШАТ НА КУРТОН АЛФА : СДСМ ЈА ЗАДОЛЖИЈА ЗЕМЈАВА ЗА 2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА 5 ГОДИНИ, ВМРО ЈА ЗАДОЛЖИЛЕ 4 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА 10 ГОДИНИ

0
569

– СДСМ ја задолжи земјава за 3 милијарди за 5 години колку што ВМРО ја задолжи за 10 години, и кај се парите?!

Ивона мечката и Лолек и Болек на Алфа ја лажат јавноста. Реалноста е следна:

– Во 2006-та задолженоста на земјата нбеше 1,5 милијарди евра.

– Во 2016-та задолженоста на земјата беше 5,5 милијарди евра.

– Сега во 2021-ва задолженоста е нешто под 7.5 милијарди евра.

Е сега, проблемот е што кога некој ќе ја качи задолженоста од 1,5 на 5,5 милијарди евра, потоа тој што ќе дојде по него треба да се задолжува за да го врати долгот што некој пред него го направил, така да парите што сега се позајмивме отидоа за враќање на долговите на Грујо но и за помагање и субвенции околу пандемијата од Корона.

Секако и илјадници проекти кои ВМРО-ните се прават дека ги нема во земјава, пред се патишта, водоводи, канализации, школи, градинки, паркови, реновирани болници, нови возила во АРМ, нови возола во полиција, нови еко автобуси во Скопје, покачување на социјална помош, пензии итн итн…