Кумашинот на Протуѓер растура со тендерите за медицинска опрема

0
706

Според податоците на Бирото за јавни набавки, компанијата „Соникс ДООЕЛ“ добивала најмногу тендери за набавка на медицински апарати, како и за сервисирање медицинска опрема.

Со апарати за срцева реанимација, преку оваа фирма се снабдиле најголемиот број министерства, државни институции, општини и болници во државава. На контото на „Соникс“ во изминатите неколку години легнале повеќе милиони евра.

Според информациите на „Фокус“, а и според тврдењата на експратеничката од СДСМ, Маринела Тушева, „Соникс“ е фирма блиска до партијата на власт.

Кирил Дудески, човекот што стои зад оваа фирма е во кумовски врски со шефот на кабинетот на експремиерот Груевски, Мартин Протуѓер!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА