Кумановскиот огранок на СДСМ работи со полна пареа.

0
1147

Спремен е за сите предизвици, благодарение на претседателот Мартин Костовски. Тој, заедно зо другите челни луѓе на огранокот, постојано се близу граѓаните на Куманово и членовите на СДСМ.

Со своите активности дава динаимка на целиот огранок, отворајки го за постојан прилив на членови и квалитетни кадри, спремајќи го огранокот за нови поголеми успеси. Благодарение на Косотвски, Куманово беше првата општина каде на дело почна да оживее проектот и визијата на лидерот Заев за живот за сите, без разлика на етничката или религиозната припадност.

Овој концепт беше одлучувачки Куманово успешно да ги надмине сите монтирани сценарија која минатата власт ги реализираше во Куманово, со цел да создаде меќуетничка нетрпеливост и конфликти.