КУЛМИНИРА ШИЗОФРЕНИЈАТА НА ТРУБИТЕ: Мирка бара од Грујо да бил како Тито во 1949-та кога тој му рекол не на Сталин, сега и Грујо требало да им рече не на Обама и на Меркел и да го уапси Заев и да го осуди на многу години робија и потоа да почне движење на неврзаните, значи да купи брод и да плови по светот и да собира жирафи и нилски коњи!

0
977

Во долга анализа во Нова Македонија, Мирка бара од Грујо да го копирал Тито од 1949-та кога тој му рекол на Сталин НЕ! По истата логика, Мирка бара од Грујо да им кажал НЕ на ЕУ и на САД и да го уапсел Заев и да го осудел на многу години робија и потоа да останел голем државник од рангот на Тито. Мирка бара од него храброст и државност а не да бил кукавица и да му простувал на Заев за злоделата против државата. 😀