КУЗЕСКА : СЕДНИЦИ ИО И ЦО ЗА ФОРМАТА И НАЧИНОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАЗГОВОРИТЕ СО ВМРО-ДПМНЕ

0
684

Одговор на новинарско прашање, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ

Информацијата за свикување на Централниот и Извршниот одбор од страна на претседателот на СДСМ и премиер , Димитар Ковачевски е точна.

Како што кажав и во оваа прес-конференција после вчерашната сдредба имаме нови околности на политичката сцена и токму тие нови околности се повод за свикување на Извршниот и на Централниот одбор а секако дека тема ќе бидат начинот и формата со која што понатаму ќе продолжат преговорите со ВМРО-ДПМНЕ.