Кроткоста на овој народ некого може да залаже

0
997

Тимот, за кој Груевски тврдеше дека нема да го менува се’ додека победува, е во целосен распад. СДСМ мора да се ослободи од суетите и да ја демонстрира својата способност за промена на власта на избори

Партијата на власт, која со години функционира како „злосторничко здружување“ ќе прави се’ за да нема избори на 11 декември. Таа не сака ниту ад хок тело за надзор на медиумите, ниту главен уредник на МТВ од редовите на независните новинари, ниту нормални услови за работа на СЈО, ниту преодна влада. Таа би сакала што е можно подолго да си продолжи по старо, во атмосфера која му овозможува на Груевски и натаму да се однесува како пијан коцкар, како ексцентричен милијардер и ориентален деспот. Тоа веќе им е јасно на сите.

проф. д-р Ѓорѓи Спасов, Универзитетски професор, екс министер во влади на СДСМ

Целата колумна ОВДЕ