КРВАВА БИТКА ЗА ПАРИЗ : СО ФРАНЦУЗИТЕ НЕМА ЗАЕБАНЦИЈА, ЈА ПРЕТЕПАА ЖАНДАРМЕРИЈАТА И ЈА ЗАВЗЕМАА ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА!!!

0
1781

По цели две недели нереди и крвопролевање по улиците на Париз, француските демонстранти не попуштаат, каде што се по очигледно е дека полицијата ја губи битката. Оваа снимка се прошири со светлосна брзина и за помалку од 24 часа преку ја виделе 4 милиони луѓе.

Ново видео снимка од улицата на Париз каде се гледа обидот на полицијата да ја завземе Триумфалната капија заедно со Ајфеловата кула се едни од најпознатите знаменитости во Париз. Голем број припадници на жандармеријата завземаа формација врз окупираните протестанти, со цел да ја вратат контролата врз националниот симбол на Франција, но не успеаа бидејќи протестантите беа во поголем број.

Најинтересниот момент е кога Француските протестанти во жолти маркери започнаа да возвраќаат удар врз полицијата со камења и голи раце, додека полицијата започна да се повлекува под притисок на толпата.

Во првите две недели за време протестите каде француските протестанти беа облечени во жолти маркери ја шокира Европа, на улиците на Франција се гледаа страшни сцени во кои полицијата брутално ги понижува граѓаните каде ги присилува по коленици да одат низ Париз, а исто така постојат и снимки каде се гледа давење на жена од страна на припадник на жандармеријата.

Во последните неколку денови може да се забележи дека полицијата веќе се повлекува од масовните толпи по улиците на Париз.