КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ ПАК ИЗЛАЖА: ЗАЕВ И МАКРОН НЕ РАЗГОВАРАЛЕ ЗА ОДРЕДЕНИ ОТСТАПКИ КОН БАРАЊАТА НА БУГАРИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

0
448

Новинарот Горан Момировски од Тв Алфа неколку дена пред официјално да се најави посетата на премиерот Заев на Париз и средбата со Макрон, објави дека таква средба ќе има, со што најави дека има канал на комуникација со француската амбасада во Скопје.

Но вчера, новинарот цитираше детали од средбата Заев – Макрон и се пофали дека тие информации ги добил од скопски дипломат. Очигледно е дека новиот француски амбасадор или негов советник го брифира новинарот со доверливи информации од средбите на Заев со Макрон што е голем дипломатски скандал.

Но она што ние успеавме да го дознаеме вели дека Момировски пак лаже како и обично, Заев и Макрон не разговарале за отстапки кон Бугарија со тоа Момировски го клевети францускиот амбасадор и шири лажни вести за Заев.

Невидена новинарска штеточина, 24/7 мисли и работи како да му помогне на ВМРО ДПМНЕ да се врати на власт притоа користејќи се со подземни методи клевети и лаги!