КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, ГЛОДУРОТ НА КУРТОН АЛФА, МОМИРОВСКИ, СМИСЛИ НОВА НЕВЕРОЈАТНА ФИНТА ЗА ПРОПАГАНДА ПРОТИВ ВЛАДАТА, НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА ШТО СМИСЛИЛ!

0
2294

Нема да ви се верува што смислиле вмровците, како бе само им текнуваат вакви работи?!?!

Значи шефот на машината за лажни вести, глодурот на КУРТОН АЛФА, Горан Момировски смислил нова финта која ја кажа во најновата емисија ЗАСПИ АКО МОЖЕШ која е клучна емисија на вмровската пропаганда и во која гостуваат строго големи вмровски капиталци, што новинарски што политички што експертутски…

Замислете што вели овој крал на лажните вести, неговата теза оди некако вака, ќе пробаме да ја објасниме, ова е толку забегано што тешко се објаснува.

Значи он промовира нова теза а тоа е, лажните вести кои они ги креирале, уствари не се лажни вести, напротив, тоа биле валкани расипани намери на власта кои они на време со многу голема бучава ги спречиле?!?!

Значи ај уште еднаш. Измислуваат лажна вест, дека владата на пример ќе ги укинува катедрите за македонски јазик при филолошки факултет, па откако УКИМ излезе со демант, они не велат дека згрешиле, туку тоа било точно ама тоа што они се побуниле спречиле катедрите да се укинат?!?!

Замислете кое е ова лудило?!?! Значи они може сабајле да излезат дека владата планира да го бомбардира Маџари за вечерта да кажат дека Маџари било на време спасено поради тоа што они кренале паника?!?!

Значи вака може владата да се обвини буквално за се и после они ем лажеле ем патриоти ем борци против злото?!?!

Значи неверојатни се КУРТОНИТЕ, МОРА ДА ИМ СЕ СИМНЕ КАПА, КАКВА Е ОВА САМО БАНДА НЕНОРМАЛНА!

Инаку ова е финта која е уиграна и со ВМРО ДПМНЕ која стои зад оваа телевизија финансиски менаџерски и во секој друг облик, имено и челниците на ВМРО ДМНЕ често излегуваат со лажни вести за потоа да кажат дека они спречиле власта да направи тоа што они предупредувале, така беше за тоа дека Заев ќе потпишел некој капитулантски договор ама они го спречиле, или Заев спремал тоа и тоа со Мијалков, ама они тоа го спречиле итн итн…

Креираат лажна вест, прават паника а после сами се прогласуваат за победници, неверојатни измамници и хоштаплери!