КОЈ МИНИСТЕР ЌЕ ГО ЧЕКА ЛИДИЈА ВУКИЧЕВИЌ ВО МАКЕДОНИЈА

0
550

Хит комедијата од Србија ,,Чекајќи го министерот” во месец Април е на турнеја низ нашата држава.

Оваа комедија е исклучително барана од публиката во бившите ју простори,но поради пандемијата до сега имаше мала пауза.

Дејствтото се случува во една кафана,руинирана,каде се ангажира дијзанер да се реновра бидејќи се очекува пристигнувањето на министерот.

Главната улога во претставата ја игра мега популарната актерка Лидија Вуќичевиќ,која нашата публика ја знае од хит серијата ,,Бољи живот” , ,,Жикина династија и мн.други.

Текстот е на актерот и режисер Семир Гичиќ. Покрај Вукичевиќ и Гичиќ во претставата игра и нашиот актер Сашо Ристовски.

Како што ни најави продуцентот веќе е договорено кои наши градови ќе се игра претставата :Штип,Битола,Куманово,Охрид,Пробиштип, а се преговра уште за во еден град.