КОСТАДИНОВ : ЗБОРОВИТЕ ,,ОБРАЗ” И ,,ОБРАЗОВАНИЕ” ТРЕБА ДА ОДАТ РАКА ПОД РАКА, ОТИ ВИЕ СТЕ ОБРАЗОТ НА НАШЕТО ОПШТЕСТВО, ЧЕСТИТ 24 МАЈ, ДЕН НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

0
160

Зборовите „образ“ и „образование“ треба да одат рака под рака, оти вие сте, и треба да останете образот на нашето општество. А за сите ваши заложби вистинската валоризација за вложениот труд нема да изостане.

Поаѓајќи од тоа, одлучив од оваа година, на секое одбележување на Денот на Сесловенските просветители – Св. Кирил и Методиј, да бидат доделени награди за најдобрите наставници и стручни соработници во училиштата, како и за воспитувач и негувател во градинката, за исклучителни резултати во работата и афирмацијата на училиштето или градинката.

♦️Ви го честитам 24 Мај – Денот на Сесловенските просветители и ви посакувам многу успеси во вашата благородна работа.

Фејсбук статус на градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов.