КОСТАДИНОВ ВО РАМКИТЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ,,ВЕЛО СТРУМИЦА” ВОЗЕШЕ ВЕЛОСИПЕД СО НАЈМЛАДИТЕ СТРУМИЧАНИ

0
619
Со „Вело Струмица“ го славиме 3.Јуни – Светскиот ден на велосипедот.

Возиме велосипеди, ги промовираме нивните предности, ги поттикнуваме и едуцираме најмладите.

Попладнево одржавме неформален Вело час со учениците од основните училишта на кој разговаравме за велосипедската опрема, за физичката подготвеност, за вело културата.

Продолжуваме вечерва со Вело револуција.
Ги сакаме велосипедите и развиваме еколошки однос кон нашата Струмица.
🚴 Струмица… и сé е блиску!

Фејсбук статус на градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов.