КОПУК НА ДЕНОТ: Македонец од Канада донирал 100.000 долари на Бојкотирам, за Македонија никад да не стане како Канада!

0
1363

Македонците од Канада донирале над 145.000 канадски долари за поддршка на кампањата за бојкот на референдумот на 30 септември. Најголемата донација од 100.000 долари ја дал бизнисменот Крсте Ивановски.

Во организацијата на настанот учествувале Светскиот Македонски Конгрес од Канада, Организацијата Обединети Македонци од Канада, Македонското Меѓународно Движење за Човекови права со Седиште во Канада и македонското здружение од Канада Андон Лазов Јанев Ќосето.

Овие луѓе мислат дека вака и помагаат на Македонија, а всушност помагаат таа да пропадне од сиромаштија и од несигурност. Они уствари ја убиваат земјата од која некогаш избегале во потрага по парче леб.

ЌУТУЦИ! СЛЕПЦИ!