Копилињата Зоран Илиоски и Миле Јанакиевски: 13% за 2 месеци пичка му матер надолу е рејтингот на Талески

0
1225

Васко Ковачевски, претседател на ОО СДСМ Битола и пратеник, на прес конференција објави разговор за кој рече дека се меѓу првиот човек на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Зоран Илиоски и Миле Јанакиевски.

Илиоски , вели Ковачевски, вели дека рејтингот на Талевски е паднат за 13 %, а Јанакиески вели дека тоа се бројките, бидејќи ништо не направил за изминатите месеци..

janakieski-ilioski

Разговор помеѓу Миле Јанакиевски и Зоран Илиоски

ЗИ: Мислам не е уште страшна работата, меѓутоа, поарно…малку се чудев, кога ми ги кажаа мене бројките уште не ми е јасно да ти кажам, не ми влегва в глa.

МЈ: Абе тие се бројките, па ти. Нема што да се чудиш, не ќе те лажи Кире.

ЗИ: Далеку од тоа дека ќе ме лажи, мислам ниту сумњам, меѓутоа пример пред два месеци…

МЈ: Абе, слабо Владе има изработено шо се чудите луѓе.

ЗИ: Не, знаеш што е Миле муабетот. Пред два месеци беше 48 насто за него, сега 35.

МЈ: Ами почна кампања, анкета.

ЗИ: 13 % за 2 месеци пичка му матер надолу.

МЈ: Е шо праеше Владе во овие два месеци!? Ништо. Јас не го видов еднаш да излези.

ЗИ: Абе, добро ако земиш така прашањето е и во четирите години шо беше, туку нема везе, ајде.