Копилето Миле Јанакиески нов претседател на Комисијата за кадровски прашања на ВМРО-ДПМНЕ?!

0
1509

mile-janakievski-640x360

Неофицијално, Миле Јанакиески, поранешниот министер за транспорт и врски е новиот претседател на партиската Комисија за кадровски прашања на ВМРО-ДПМНЕ. Јанакиески на оваа позиција доаѓа на местото на министерот за надворешни работи Никола Попоски, пишува Фокус.

Во јавноста се вртат муабети дека повеќе членови на општинските комитети не биле задоволни од изборот на новиот кадровик што ќе ја предводи комисијата. Тие остро реагирале на изборот на Јанакиески, сметајќи дека тој не заслужува да ја заземе оваа позиција. ВМРО-ДПМНЕ на официјалната страна на партијата ги има објавено партиските комисии и нивните претседатели, меѓутоа Комисијата за кадровски прашања не постои.

Од „Фокус“ се потрудиле да стапи во контакт со Илија Димовски, кординаторот на пратеничката група, но тој не одговарал на нивните телефонски повици.