Контра-камперот кој се радуваше на чоколадниот сладолед во 1997 бил осуден за газење на македонското знаме

0
2078

slado

Кој е човекот кој се пофали дека добил сладолед во контра-кампот пред Собранието? И тоа чоколаден сладолед.

„Ичо Гаврилов во 1997 беше осуден од судот во Крушево за нарушување на честа и угледот на Република Македонија заради газење на македонското знаме, но подоцна ослободен. Во 2010 го снимив за КОД каде зборува што го натерало да го стори инцидентот“, напиша новинарката Снежана Лупевска на Фејсбук.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=ca7RosM6DGA[/youtube]