(ВИДЕО + ФОТО ГАЛЕРИЈА) КОНТЕ МУ НАПРАВИ ГОЛЕМА ЧЕСТ НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ КОЈ ВО РИМ БЕШЕ ПРЕЧЕКАН СО ВОЕН ШПАЛИР И НАЈГОЛЕМИ ДРЖАВНИ ПОЧЕСТИ

0
1062

Во пријателска атмосфера и во искрен разговор се одвиваше денес во Рим средбата меѓу претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и Италијанскиот премиер, Џузепе Конте.

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, е на работна посета на Италијанската Република, на покана на италијанскиот премиер, Конте.