КОМУЊАРИТЕ ПОИТРИ ОД ВМРОНИТЕ: Генералниот секретар на СДСМ, Кирацоски на средби во САД со Републиканци, знаат кој дрма во САД во моментов

0
1238

За разлика од ВМРО-ДПМНЕ кои кога беа на власт одеа на конвенции на демократите надевајќи се дека они ќе победат на изборите иако Републиканците го имаа сенатот и конгресот на своја страна, СДСМ-овците не ризикуваат и си прават партнерство со републиканците, иако како левичари би требало да се конектираат со демократите а не со републиканците кои се десничари, но СДСМ знае кој дрма во моментов во САД, тоа се Трамп и неговите сопартијци во конгресот и сенатот под палката на Мич Меконел и Пол Рајан.