КОМИЧНА ПОЕНТА НА НОВИНАРОТ ЗОРАН МОМИРОСКИ : ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ПОРАЗ НА СДСМ ВО ПРИЛЕП ОСТАНА САМО ШОФЕРОТ ДА КОНТРОЛИРА МУВИ И КОМАРЦИ, ОТИ ДРУГИТЕ СЕ НАПИКАА ОД КАЈ ШТО ДОЈДОА!

0
179
  • Исто како и сегашниве кои преку ноќ го заборавија изборниот штаб во една реномирана наша прилепска пицерија. Таму засега седи контролира и некоја мува или комарец да не помини само шоферот.Друг никој,оти овие другиве се напикани од кајшто излегле.

    Испазарените без око да им трепне си прават екскурзии по странство и низ земјава. Ама истовремено си чекаат чесното членството и симпатизерите оние кои останаа со ,,прстот во устата,, малку да ги смират своите партиски и човечки емоции.

Извадок од колумната ,,Во Прилеп нема проблем, а се е проблем” на Зоран Момироски.