КОМИЧЕН ГАФ НА ДИМОВСКИ: АКО ЗАЕВ ЈА ВНЕСЕ ЗЕМЈАВА ВО ЕУ, ЌЕ МУ ЗАВРШИ КАРИЕРАТА, НЕМА ДА ИМА ШТО ДА МУ НУДИ НА НАРОДОТ?!?!

0
1506

Каков неверојатен гаф на екс пратеникот Илија Димовски познат како Илче Гебелс. На Куртон Алфа тресна невидена глупост, дефинитивно човекот го губи политичкиот инстинкт кој го имаше две децении додека беше ударна тупаница во ВМРО ДПМНЕ за време Груевизмот.

– Ако Заев ја внесе земјава во ЕУ, ќе му заврши кариерата, нема да има што да му ветува на народот! – вели Димовски.

Вистината е сосема спротивна, ако Заев ја внесе земјата во ЕУ откако ја внесе во НАТО, тој ќе влезе веќе во свеста на нацијата како најголем политички лидер во историјата на оваа земја, поголем и од Тито и од Глигоров па и од Гоце Делчев и Даме Груев, и како таков народот ќе му дава доверба и власт со децении и тоа релно го знае Мицковски затоа блокираше НАТО и блокира ЕУ со сета сила свесен е дека ВМРО ДПМНЕ потоа ќе биде вечно заковано на опозициска клуп!