КОМИТИТЕ ЈА УСРАА РАБОТАТА, НА СРЕД ПРОСЛАВА ЗА РАКОМЕТНИOТ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ,,ВАРДАР” ПОЧНАА ДА ПЕАТ ПЕСНИ ЗА КОЛЕЊЕ ШИПТАРИ И ГАСНИ КОМОРИ ЗА МУСЛИМАНИ!

0
11926

На плоштадот се пее песна „нека разберат клетите шиптари“ и се извикува „чиста Македонија“. Зошто бе луѓе? Зошто ја партизирате победата на Вардар? Зошто го користите овој момент за сеење национална омраза? Што добивате со тоа? Цел Свет ни симнува капа за успешната игра, само македончето бедно мора да се избрука со национализам, омраза, повици за убиства. На што личи ова? Згрозени сме од вечерашнава сцена на плоштад. Наместо радост за спортскиот успех, се случува омраза по партиска и национална линија. Јадно и бедно!

Фејсбук пост од фан страната на ,,Криминалите на ВМРО-ДПМНЕ”.