КОМЕДИЈА : МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ОД Мassachusetts МУ ИСПРАЌА 100.000.000.000 ДОЛАРИ НА ГРУЈО !!!

0
1657

j

Поголема група на македонци кој се иселиле од Македонија во изминативе три години,се решиле да му изразат поттчит на македонскиот премиер Никола Груевски . Имено само до пред една годиниа во Мassachusetts имало само 4 македонци , но благодарение на економскиот бум кој ја зафати Македонија во последните 9 години ,денес во  Мassachusetts има 347 млади македонци.

Но малдите македонци во знак на благодарност до македонскиот премиер денес поттпишале банкарски чекови на милионски суми во американски долари , кој се на име Никола Груевски , како примател на истите , за изградба на нови фонтани , чешмички , ТИРС зони, и за посебен придонес кон развојната програма за исeлување на македонската младина од Македонија.Еве што испратија нашите македонци до редaкцијата

j (1) 11418247_10205490156627975_40439524_n

 

Извор : ОхридСкај