КОМЕДИИ, ЛУДИЛО се ЛЕБАРКИТЕ НА ГДОМ: 20 лица од Штип наместо на контра-протестот пред Собранието залутале на протестот на опозицискиот фронт пред СЈО, сега режимот ќе ги казнува со намалување на платите!

0
563

КОМЕДИИ, ЛУДИЛО се лебарките на ГДОМ кои ги влечкаа за нос на контра-протестот кој минатиот четврток го држеа во Скопје. Наш читател од Штип, ни пишува дека 20 лица, вработени во едно општинско јавно претпријатие, наместо на контра-протестот отишле на протестот кој го организира „Протестирам“, и тоа бидејќи абтобусот ги оствал во близина на СЈО, од каде што започнуваат протестите на опозицискиот фронт.

Читателот не информира дека овие 20 лица поради оваа грешка која ја направиле ќе бидат казнети со 20% пониска плата.