Колку „Ајфони“ се потребни за да се стопира куршум од калашников? (видео)

0
704

Ако некогаш сте имале премногу слободно време сигурно сте се анимавале со размислување за работи кои во нормални услови не би ги размислувале.

Јунакото на оваа видео очигледно имал многу слободно време за размислување, па на памет му паднала идеја да провери колку Ајфони се потребни за да се стопира куршум испален од пушата АК-74м на сите нас позната како калашников.

Се одлучил да направи експеримент за да ја разреши енигмата кој го копкала. пред пушката поставил осум мобилни телефони од споменатиот модел и тоа од различни генерации, па во нив пука од близина.

Куршумот ќе застане сепак пред еден од телефоните и тоа на шестиот по ред.