КОВАЧКИ : УШТЕ ЛАНИ ПРЕДУПРЕДИВМЕ ДЕКА ТРЕБА ДА СЕ ДОНЕСЕ ЗАКОН ЗА КРИТИЧНА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ИНЦИДЕНТИ КАКО ОВОЈ ВО М-НАВ

0
317

Во врска со објектите како тој на М-НАВ, уште минатата година сме предупредиле дека неспособниве иако се предупредувани 5 години по ред од ЕУ, се’ уште немаат донесено Закон за критична инфраструктура.

Не дека тоа за бандитите од ДУИ нешто ќе значеше и ќе ги спречеше, но барем санкциите после вакви настани ќе беа поголеми (последново секако под услов да имаме слободно ОЈО и Судство).