КОВАЧКИ : МАКЕДОНИЈА ЗАСЛУЖУВА ДА БИДЕ ГОРДА, ЗАТОА 3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, А ЗА ОПШТИНИТЕ ПО 250 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО СО ВЛАДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ

0
101

Прес-конференција на Драган Ковачки, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и носител на Изборна единица 3

И Македонија и Македонска Каменица заслужуваат да бидат повторно горди.

Затоа планираме да инвестираме 3 милијарди евра во капитални инвестиции, планираме да дивестираме 250 милиони евра од централниот буџет за нашите општини, од кои 3 милиони евра ќе одат директно до Македонска Каменица и нејзините граѓани.

За да се случат овие промени, почитувани граѓани, Ве повикувам на 24 април масовно да излеземе и да го заокружиме бројот 2 за професорката Гордана Силјановска Давкова, за Македонија повторно да биде горда.