КОВАЧЕВСКИ: УТРОВО ПОБАРАВ ОСТАВКА ОД БЕКИМ САЛИ ПОРАДИ СМРТТА НА ДЕТЕТО ЗАБОЛЕНО ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

0
507
  • Утрово прво нешто што направив му се јавив на министерот Беким Сали и го прашав да размисли дали може да продолжи да биде и понатаму министер. Потоа веднаш лично се погрижив лекот да се набави и да се премостат сите бирократии. Не смееме да дозволиме да почине уште едно дете поради разни бирократски заврзлами, бирократијата убива во земјава.

Премиерот Ковачевски на прес пред новинарите.