КОВАЧЕВСКИ: СУДИИТЕ КОИ ЗАСТАРУВААТ ПРЕДМЕТИ ЌЕ ЛЕЖАТ ЗАТВОР ОД 10 ГОДИНИ

0
1227

На новинарско прашање дали ќе се направи промена на законот за кривична постапка и во делото попречување на правдата дело кое сега се казнува со затвор до 10 години, ќе се внесе ново дело застарување на судски процеси со држење на случаи во фиока од страна на судии и обвинители, премиерот Ковачевски одговори потврдно:

– Сите такви измени ќе бидат направени со оглед на тоа што сега е отворено поглавјето 23 во преговорите со ЕУ а тоа поглавје зборува за владеењето на правото, сите вакви промени ќе се направат за да имаме по ефикасно владеење на правото во земјата.