КОВАЧЕВСКИ: СРЕДНО УЧИЛИШТЕ УЧЕВ ВО САД ПРЕД ДА СЕ РАСПАДНЕ ЈУГОСЛАВИЈА, ИМАВ ПОНУДИ ЗА СТИПЕНДИИ ДА ОСТАНАТ ВО САД НО РЕШИВ ДА СЕ ВРАТАМ ВО МАКЕДОНИЈА

0
727

– Имав можност да останам во САД, учев средно училиште во САД уште во екс Југославија и имав понуди за стипендии затоа што бев добар ученик, но решив да се вратам во Македонија и да помогнам да се реализирам дома, сакам да ја направиме Македонија како САД.

Премиерот Ковачевски на универзитетот Колумбија во Њујорк, САД.