КОВАЧЕВСКИ: ПРЕД ПРОЕКТОТ ОТВОРЕН БАЛКАН, ВО БЕЛГРАД ПОЛЕСНО И ПОБРЗО ЌЕ СТИГНЕШЕ КАМИОН ОД НОРВЕШКА ОТКОЛКУ ОД СКОПЈЕ

0
323

– Од Белград на запад има само една граница и потоа се е бришан простор, значи полесно е да се прави трговија со Норвешка и Португалија отколку со компании од Македонија и Албанија, слично е и со трговијата меѓу Албанија и Македонија и Албанија и Србија затоа го правиме проектот Отворен Балкан да ја кренеме економијата на балканот на повисоко ниво, прво да го освоиме регионот а потоа ќе ја освојуваме Европа а потоа светот, така оди тоа скалесто чекор по чекор…

Ковачевски на универзитетот Колумбија во Њујорк, САД.