КОВАЧЕВСКИ: ПОКРАЈ БУГАРИТЕ, ВО УСТАВОТ ПОБАРАА ДА ВЛЕЗАТ И ТОРБЕШИТЕ И ЕГИПЈАНИТЕ

0
1804

„Прво мора да се напишат амандманите, за да можат граѓаните да се уверуват за што се работи. За тоа се потребни експерти, да бидат ангажирани во текот на летниот период, кои ќе ги напишат амандманите, во однос на внесувањето на други граѓани кои се самоопределуваат различно од оние кои веќе се запишани во Уставот,  Хрватите, Црногорците, Бугарите, меѓутоа исто така интерес изразија – и тоа е добро според мене и Евреите и Торбешите, Еѓипќаните, коишто се дел тука од нас“, рече премиерот Ковачевски.