КОВАЧЕВСКИ: ПОВЕЌЕ НЕМА ПРОСТОР ЗА ЌЕ ВО РЕФОРМИТЕ, ОЧЕКУВАМ МЕРКИ И РЕЗУЛТАТИ ВО УТВРДЕНИ РОКОВИ!

0
403

Реформирана јавна администрација, согласно начела и вредности суштествени за европскиот административен простор, којашто придонесува кон одржлив економски раст, владеење на правото, социјална кохезија и благосостојба – е очекување од Република Северна Македонија во периодот до кога се очекува државата да стане полноправна членка, па и понатаму.

Ова е неопходност, бидејќи директно го засега квалитетот на живот на граѓаните, како и работата на приватниот сектор дома – и повеќе нема простор за „ќе“, истакнал претседателот на Владата на денешната седница на Советот за реформа на јавната администрација