КОВАЧЕВСКИ: ЛЕКОТ ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЧИНИ 311.000 ЕВРА ЗА ЕДНА АМПУЛА, БАРАМЕ НАЧИНИ ДА ГО НАБАВИМЕ ДИРЕКТНО ОД ПРОИЗВОДИТЕЛОТ

0
575
  • Се работи за нов патентиран лек кој чини екстремно скапо, мислам дека сумата е 311 000 евра за терапија, бараме начини да го набавиме директно од производителот да заштедиме на трговска маржа и да се реши проблемот долгорочно.

Премиерот Димитар Ковачевски во интервју за МТВ.