КОВАЧЕВСКИ: ЗАШТЕДИВМЕ 50 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ЕСМ СО КРАТЕЊЕ НЕПОТРЕБНИ ТРОШЕЊА И НАБАВКИ КОИ НЕ СЕ ЕСЕЦИЈАЛНИ ЗА ОВАА КРИЗНА ГОДИНА

0
613

– Во буџетот на ЕСМ за оваа година тргнавме на страна 50 милиони евра во вид на заштеда поради одложување на непотребни набавки и инвестиции кои не се есецијални за оваа кризна година со тоа ќе имаме повеќе капацитет за трошење за набавка на енергенси кои се многу скапи поради енергетската криза.

Васко Ковачевски, вистински херој овие неколку години од енергетската криза.