Коалицијата за промени и правда ќе го напаѓа ДПМНЕ со слоганот „Не се плашете, режимот ќе падне“

0
713

Коалицијата за промени и правда во изборната кампања стратува со слоганот „Не се плашете, режимот ќе падне“.

Од коалицијата велат дека кампањата ќе ја почнат на 21 ноември, со изборната програма која ќе ја презентираат носителите на кандидатските листи за пратеници:

– Павле Трајанов, носител на првата изборна единица и претседател на Демократски сојуз.
– Јове Кекеновски, носител на втората изборна единица и претседател на Фродем.
– Весна Стоименовска, носител на третата изборна единица.
– Слободан Богоевски, носител на четвртата изборна единица.
– Александар Делов, носител на петтата изборна единица.
– Бранко Мајсторовски, носител на шестата изборна единица.
– Емил Анастасов, претседател на ДЕМОС.
– Горан Зафировски, претседател на МОРО-РП.