КЛИСАРЧЕТО ТОТАЛНО ОДЛЕПИ, ПОВИКУВА ПРАТЕНИЦИТЕ ДА БИЛЕ СТРЕЛАНИ!

0
1694

НЕКОЛКУ ПРАШАЊА ДО ДОБРИОТ ЧОВЕК
(Бертолд Брехт)

Добар чоек си, де, разбравме!
Но, за што ти служи добрината?

Прав си, говориш тоа што мислиш,
Но, што ли мислиш?

Храбар си
Но, наспроти кого?

Паметен си
Но, кому корист од тоа?

…А сега добро сослушај не’:
Ти ДУШМАН си наш!

Затоа,
Под некој ѕид ќе те истопориме
Ама, оти имаш многу добри страни:
Пред еден добар ѕид ќе те истопориме,
И со добри куршуми,
Кои молњат од добра пушка – ќе те стреламе.
Потоа ќе те погребаме.
Со добра лопата,
Во добра земја.

Фејсбук статус на Димитар Апасиев