Кекеновски: Добив информација за обид за моја диксредитација преку полициско-судска „местенка”

0
878

Во текот на вчерашниот ден добив сериозна информација за обид за моја диксредитација во јавноста преку класична полициско-судска “местенка”. Режиската палка, како и досега, е во рацете на проверени и потврдени кадри. Но, дефинитивно одбрале погрешен лик за оваа роља.

jove-kekenovski-540x306

Кога човек е со чиста совест е многу лесно. Во директен контакт им порачав дека времето на вестерн филмовите е МИНАТО. Време е за нови, современи, демократски сценарија.

Монтруозна е и самата помисла дека сеуште постојат “човечиња” на кои животот на обичниот, секојдневен Македонец не им значи НИШТО. За сопствен опстанок се подготвени и со ѓаволот да склучат пакт.

Затоа, Ве молам, исклучете ме мене од Вашето црно сценарио за моја дискредитација. Одбравте погрешен човек.

Сега е најдобро да се оттргнете од доделената улога да бидете нечиј извршител. Наместо да бидете злобни и пакосни како многупати досега, конечно одберете ја слобода на мислата. Одберете демократски амбиент. Почитувајте ги туѓите размисли и ставови. Одберете затворски казни за тие што ги заслужуваат во вашите сопствени редови, а не за оние кои ви ја кажуваат вистината.

Немојте да се обидувате да ја затварате СЛОБОДАТА…Барем во еден миг сетете се на бумеранг ефектот.

Фејсбук статус на Јове Кекеновски