КАЈ ГИ НАОЃААТ СИТЕ ВАКВИ БАРАБИ И УЛИЧАРИ: Кандидатот за градоначалник на Бутел од ВМРО ДПМНЕ судски осуден за физичко насилство и разбојништво!

0
1524

Нема крај на скандалозното однесување на Актуелниот кандидат за градоначалник на ВМРО – ДПМНЕ за Општина Бутел, Дарко Костовски.

Во Јули 2016 во одмаралиштето Радости во Охрид без никаква причина и без никаков повод Дарко Костовски му се нафрлил на оштетениот, прво вербално со зборовите “ајде да се тепаш со мене!” и веднаш потоа брутално го нападнал со неколку удари во пределот на главата и телото при што му нанел телесни повреди потврдени со лекарски извештај од ЈЗУ Општа Болница – Охрид. Шокот што го приредил Дарко Костовски пред малолетните лица се рефлектирал и кај нивните родители кои што бурно реагирале во таеквондо федерацијата.

Во Април 2017 основниот суд во Охрид обвинетиот Дарко Костовски го прогласува за виновен.

Има ли ова лудило КРАЈ? Граѓаните на Општина Бутел сами ќе одлучат на 15 Октомври!

Превземено од www.centarnews.net