КАТАРСКА ПЛАТФОРМА : ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ ДЕНЕС НА НАТО ВЕЖБА СЕ СРЕТНА СО В.Д. АМБАСАДОРОТ НА КАТАР ШЕИК ЏАСИМ ХАМАД АЛ-ТАНИ

0
819

Денес в.д. амбасадорот на Катар, неговата екселенција Шеик Џассим Хамад Ал-Тани, ја посети базата во која се одвива дел од големата НАТО вежба од областа на кризниот менаџмент “Северна Македонија 2021”, на која како набљудувачи учествуваат и тројца припадници од Армијата на Катар.

На средбата која следеше потоа разменивме информации околу вежбата и разговаравме за можна идна соработка во областа на кризниот менаџмент помеѓу двете пријателски држави.

Фејсбук статус на директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.