КАСАМИ : „ВЛЕН“ Е ЛЕГИТИМЕН ПРЕТСТАВНИК НА АЛБАНЦИТЕ, НЕ Е ГОЛЕМА РАЗЛИКА ВО МАНДАТИ СО ДУИ

0
148

Влен е легитимен претставник на Албанците и ги доби гласовите на Албанците. ДУИ го загуби последниот легитимитет да зборува во име на Албанците, затоа на 8 мај ние ќе победиме, изјави вечерва Биљал Касами од коалицијата „Вреди’.

-Овој резултат и во мандати не е голема разлика со ДУИ и на 8 мај овој резултат ќе биде во наша полза. ДУИ успеа да ја загуби последната можност еден кандидат Албанец да биде избран на директни избори во 2024 година. Тие ќе бидат запишани со црни букви во историјата на албанскиот народ во Македонија.

Ако биле заинтересирани Албанец да оди во вториот круг сигурно ќе беа координирани со нас и ќе беше возможно да биде избран Албанец. Затоа мислиме дека вредеше оваа борба, рече Касами.