КАМЧЕВ ВО СУДНИЦА: БОЈАН УСПЕА ДА НАПРАВИ ЦЕЛ ГРАД МАЈМУНИ

0
1403

„Кога Бојан дојде со Милески и беше претставен договорот, беше условен дека со помош на Министерство за труд ќе биде побарана локација, оти кога прашав за Охрид или Струга биле зафатени, Дојран ќе погледнел. Се фалеше со слики со премиерот пред мене. Дека 20% ќе бидат субвенционирани од Труд и социјала. Тоа е Бојан твојот неуспешен договор и откако те откачив, почна твојата приказна.

Вака беше изманипулирана власта на која Бојан се повикуваше цело време. Ти понудив 150.000 евра од `Систина`, 150.000 евра преку `Орка`, тие се платени на твојата телевизија, Јасна Мандиќ може да потврди се. Сето тоа без субвенцијата и без државата укажуваше на загуба“ рече Орце Камчев во сведочењето на судското рочиште за предметот „Меѓународен сојуз.

Бизнисменот рече и дека „Тие 300.000 евра сум ги платил за рекет. Во Македонија не постои тв куќа која има 150.000 евра без секунда прајм тајм, а наведено е дека само ПР услугите чинат толку, а се знае што е ПР, а што телевизија. За на Боки проектот знам дека е фиктивен и дека е начин да се заработат пари. За `Меѓународен сојуз знам само дека бил над англсиката амбасада и се вртеа бизнисмени со торби. Бојан успеа да направи цел град мајмуни, ете тоа знам за `Меѓународен сојуз`“.