ПОГЛЕДНЕТЕ И ЧУЈТЕ КАКО ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ГИ ПОСРАМОТИ БУГАРИТЕ СРЕДЕ БУГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА – ШИЛЕГОВ : ЗОШТО НА БУГАРИТЕ ИМ Е ПОТРЕБЕН ДОКУМЕНТ ДА ДОКАЖАТ ДЕКА СЕ БУГАРИ И ЗОШТО МЕНЕ МИ Е ПОТРЕБЕН ДОКУМЕНТ ЗА ДА ДОКАЖАМ ДЕКА СУМ МАКЕДОНЕЦ?! БИДЕЈЌИ РЕАКЦИИТЕ ПОРАДИ ПРОВОКАЦИИТЕ НА БУГАРИЈА ОВДЕ ВО МАКЕДОНИЈА ВЕРУВАЈТЕ СЕ ОПРАВДАНИ!

0
1148

Пред извесно време актуелниот градоначалник на град Скопје и актуелен кандидат за втор мандат на градот, Петре Шилегов имаше свое гостување на бугарска ТВ со национална концесија каде разговараше на темата поврзана со провокацијата од Захариева и македонскиот јазик и идентитет каде во целост ќе ви ги пренесеме дел од клучните поенти.

  • Петре Шилегов : Дали е потребен документ за некој да ви каже дека вие сте Бугарин?!
  • Водителот : На нас не!
  • Петре Шилегов : Тогаш зошто мислите дека мене ми треба некој документ за некој мене да ми каже дека сум македонец?! Тоа се позиции кои задираат навистина во најинтимните чувства на луѓето и реакциите овде во земјава се верувајте оправдани!

Петре е неверојатен, среде бугарска национална ТВ која имплицитно и индиректно го негираше македонскиот идентитет со перфидно поставени прашања им го залепи во лице среде цела бугарска нација, ако Петре тоа го прави на национални бугарски телевизии со национални концесии замислете што ќе прави кога би добил втор мандат, не само што ќе застане зад кодот на македонецот како и во одбрана на историјата туку и ќе продолжи да оди напред, но не да се враќа назад како што тоа го бара Бугарија и Захариева. Навистина еден прекрасен ТОНЧ од Петре Шилегов среде бугарската национална ТВ!