КАКО НА НЕТФЛИКС ФИЛМ – ТОРНАДО СО ОГРОМНА БРЗИНА ВО АРКАНЗАС ОСТАВИ ХАОС ПОЗАДИ СЕБЕ, КРАТЕРИ НА ПАТИШТА, РАСФРЛАНИ ВОЗИЛА, ОТКОРНАТИ ОГРОМНИ ДРВЈА И РАСПАРЧЕНИ ДОМОВИ!

0
340

ЛИТЛ РОК, Арканзас (АП)

– Торнадо кое со огромна брзина се движеше низ Литл Рок и околните области во петокот направи огромна штета при што ги распарчи домовите, преврти возила и откорна огромни дрвја и направи голем дел на остатоци по патиштата додека луѓето се тркаа за засолниште.

Главниот центар за траума во градот соопшти дека очекува најмалку 15 до 20 пациенти.

Торнадото најпрво ги зафати населбите во западниот Литл Рок и демолира мал трговски центар во кој беше вклучена и самопослуга Крогер.

Потоа торнадото ја премина реката Арканзас во Норт Литл Рок и околните градови, каде беше пријавена голема штета на домовите, деловните објекти и возилата.