Каков премиер беше Заев според порталот Фактор.мк: Кроток политичар со трговска досетливост

0
297

Зоран Заев по две и пол години си замина од Илинденска, во себе надевајќи се дека ќе биде само привремено, дека Спасовски нема да биде вечен технички премиер и дека Мицкоски „мало сутра“ ќе победи на предвремените парламентарни избори.

Гледајќи наназад Заев се обиде да ја смени сликата за премиерската функција и позиција, постапувајќи како срдечен политичар кој користи неформален говор, знае да каже по некој неспретен гаф кој дури беше дел и од неговиот вообичаен репертоар на навидум кроток човек кој сака да има едноставен однос со граѓаните, медиумите, соработниците па дури и противниците.

Линк до сторијата, ОВДЕ.