ПА ДАЛИ Е МОЖНО ДА ПУКНАЛА ТИКВАТА И ВО ТАБОРОТ НА КУРТОНИТЕ?! МИРКА ОЧИГЛЕДНО ДЕКА СЕ ПРЕТЕРА ОД ТОА РАКИИТЕ И НИЗ КОЛУМНА ВО ДНЕВНИК РАСПАЛИ ПО ГРУЈО : Никола,спреми се за опозиција,бидејки не те бидува ниту за лидер на ВМРО-ДПМНЕ

0
5178

Па дали е можно и во таборот на куртоните да пукнала тиквата?! Погледнете што напишала старата алкос бабетина Мирка во колумна на провладиниот весник на Камчев и Керим, весникот Дневник :

ВМРО-ДПМНЕ извесно време веќе не покажува знаци на полнокрвен живот. Партискиот главатар (Никола Груевски н.з.), очигледно во негов стил, нетранспаренто етапно се дистанцира од челната позиција. По сите досегашни знаци, се подготвува да демисионира од позицијата партиски лидер“, напиша Мирка Велиновска, во текстот под наслов „Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе води држава или ќе оди во опозиција“, објавен во денешниот број на  „Дневник“.