КАКОВ ЕПСКИ ЛИЦЕМЕР, па што не воведовте ЕДНОЈАЗИЧНОСТ и таму бе?! Илче од Халкидики се пожали дека додека владееле, во Гостивар се зборувало само на албански

0
773

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, се пожали дека во времето кога тие беа на власт, на некоја манифестација во Гостивар, сите говори и натписи биле на албански јазик.

– Коректноста треба да биде обострана. Ова е обид за раскинување на мировен договор и редефинирање на истиот. Тоа ќе биде многу опасно, рече Димовски.

Пратеничката на ДУИ, Емини Мирсаде, истакна дека Димовски лаже.

– Димовски говори за манифестација, на која истовремено се зборуваше албански, македонски и турски јазик. Не е коректно да се лаже, рече Мирсаде.

Извор : А1он