КАКВИ ПОЛИТИЧКИ ЛУЗЕРИ – ДА БЕА РУСИ ВНЕСУВАЊЕ ВО УСТАВ ДО СЕГА СТОПАТИ ЌЕ ПОБАРАА УСТАВНИ ИЗМЕНИ, АМА КОГА СЕ РАБОТИ ЗА ВНЕСУВАЊЕ НА БУГАРИ ВО УСТАВ ТОГАШ СПОРЕД АПАСИЕВ, КРМОВ И ЛЕВИЦА ПОПРВО ЌЕ СКАПУВАЛЕ ПО ЗАТВОРИ ОТКОЛКУ ДА ГЛАСАЛЕ!

0
885

Пратеникот на Левица, Борислав Крмов категорично отфрли дека тој и лидерот на партијата, Димитар Апасиев би гласале за уставни измени и внесување на бугарското малцинство во Уставот.

-Се надевам дека никогаш нема да се случат. Што се однесува до нас, ние попрво би лежеле затвор отколку да кренеме рака за такво нешто. Алтернативата е таа, тоа ќе се одбие и ќе дојде нешто друго, рече Крмов во емисијата „Топ тема“.