КАКВА БУДАЛА, КАКОВ ШУПАК, КАКОВ ШАПШАЛ, КАКВА СПЕЦИЈАЛКА ЈА НОСИ МАНТИЈАТА И ПРОПОВЕДА ПО ЦРКВИТЕ – Отец Ивица: Целта на Сорос е зомбирање на човештвото!

0
2629

Во засилената медиумска пропаганда за „десоросоизација” на Македонија, станаа дел и свештените лица од Македонската православна црква.

Провладините медиуми го цитираат отец Ивица Тодоров од Скопската епархија на МПЦ, кој на својот Фејсбук профил ја „оценува” целта на Џорџ Сорос.

– Целта е морална и генетска мутација, да го забрзаат светскиот процес на ентропија, односно празнење на духовните, менталните, интелектуалните и личносните капацитети на конкретна личност, општество, нација, држава, човештвото.

Тоа е процес на зомбирање, формирање на форми без суштина, личности без Богоцентричен светоглед, а со препознатлив нихилистичко огревовен светоглед.

Таквите “личности” се себецентрични, односно дрски егоисти и себеугодници.

Како такви стануваат “топовско месо” на своите идеолошки дилери кои ги дрогираат со умисленоста дека тие се “фактор”, дека се’ им е дозволено и дека не постои грев и одговорност! – напиша Отец Toдоров.

Ау каков морон, каков хоштаплер, која фукара кој имбецил и куртон ја носи мантијата и го проповеда бога и која специјалка ја учи нацијата на слога, мир и љубов!!! Море путето мамино да ти го ебам режимско скапано!