КАЕВСКИ : СДСМ ПОДНЕСУВА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ВАЖНОСТА НА ВОЗАЧКИТЕ, СООБРАЌАЈНИТЕ И ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПОЛИСИ

0
176

Изјава за медиуми, Дарко Каевски, портпарол и пратеник на СДСМ

Почитувани,

Пратеничката група на СДСМ ќе поднесе предлог за законски измени со кои возачките дозволи, сообраќајните дозволи, осигурителните полиси и сообраќајните книшки ќе им биде продолжена важноста.

Со измени на законите граѓаните и понатаму да може да ги користат на територијата на државата.

Во меѓувреме граѓаните не смее да се казнуваат, никој не смее да биде казнет за учество во сообраќајот.

Ова е соодветно решение, возачките се за домашна употреба и мора да важат и понатаму.

За овие законски решенија очекуваме поддршка од сите пратенички групи во македонското Собрание.

Наместо да се шири паника меѓу граѓаните и со неодговно однесување на министрите на ДПМНЕ во техничката Влада да се создава дополнителен хаос, сите политички партии да го поддржат овој предлог.