И ТРЕНДО ПОЧНА ДА ШИРИ ЛАЖНИ ВЕСТИ: Лажна е веста за визит-картата со погрешно име на државата на градочалничката на Битола

0
661
SONY DSC

Општина Битола најостро ги осудува манипулациите со визит картата на градоначалничката Наташа Петровска.

“Ги замолуваме медиумите кои веќе ја објавиле визит картата да ја демантираат веста и да ја објават реакцијата на општината и сликата со реалната визит карта” соопштија од Општина Битола.

На порталот off.net се појави лажна вест со фотографија направена во фотошоп на која е сменето името на државата и е напишано “Republic North of Macedonia”.

Оригиналната визит-карта на градочалничката на Битола, Наташа Петровска:

битола визит